Världens bästa farmor

       2011-05-31 | 20:26:36 | KOMMENTERA HÄR! (0) | PERSONLIGT

Idag för ett år sedan var jag glad för att det var den sista dagen i skolan med måndagspass på schemat, för sista gången med 9A, för sista gången i mitt liv. När jag kom hem från skolan ändrades allting. Pappa stod på uppfarten och målade. När jag ställt min cykel kom han fram och kramade mig. Han berättade att farmor inte fanns mer, att hennes hjärta slutat slå. Allt kom som en chock och tårarna slutade aldrig rinna. Pappas tröja blev alldeles blöt, dels av mina tårar och dels av regnet. Några dagar innan hade familjen flyttat hem till Kerstins lägenhet, eftersom vårt hus skulle renoveras. På väg till lägenheten struntade jag i att alla kunde se mina tårfyllda, röda ögon. Jag cyklade en omväg. Jag ville få bort smärtan från mitt bröst genom att känna farten. Det fungerade inte. För en kort stund ville jag vara hos henne, i himmeln, aldrig komma tillbaka.

 

Det hade gått två veckor efter farfars begravning, då vi först fick reda på att farmor var sjuk. Hon hade haft ont i magen under en lång period, men hon hade inte sagt något för hon ville inte oroa oss i onödan med tanke på att vi precis förlorat farfar. Men då var det försent, hon hade fått cancer. Min farmor var väldigt osjälvisk, hon satte alltid andras intresse först. Det var hon som var ordförande i pensionsföreningen och såg till att alla aktiviteter osv gick rätt till, trots att där alltid var någon som klagade. Under flera år tog hon hand om sin man, Carl. Jag kommer ihåg år 2004 när vi firade julafton tillsammans med farfar. Det var då jag insåg att Carl var alkolist, tidigare hade jag bara trott att han var så som person, som glömde saker, svamlade med rösten och som hela tiden svor. Även då visade sig farmor stark. Hon visade aldrig att hon blev sårad, aldrig i mitt liv har jag sett henne arg eller irriterad. Hon var som jag, hellre lida själv än att se någon annan sårad.

 

Flera gånger när jag, mamma och pappa bråkade hemma hos dem så var det hon som var på min sida. Hon tröstade mig när jag grät och visade att det var okej att vara ledsen ibland, det var okej för jag var hos min farmor, min älskade farmor. Tyvärr hann vi bara hälsa på farmor en gång på sjukhuset. Jag kommer ihåg den dagen, det var veckan innan alla slutbetygen skulle sättas, det var då det gällde. När vi satt där med henne i kafeterian kändes det så overkligt. Hon var blek och hade en slang in i armen som ledde till en ställning som skulle hjälpa hennes blodcirkulation. Trots det var hon samma person, samma underbara farmor. Det enda jag kunde tänka på just då var att jag skulle hinna med att plugga när jag kom hem. För aldrig trodde jag att det skulle vara sista gången jag fick se henne.

 

Jag vet att farmor hade varit stolt över mig, hon brydde sig alltid om hur jag skötte mig i skolan. Hon var den första jag ringde efter att jag fick reda på att jag kom in på det gymnasiet jag sökt till. Nu har jag bättre betyg än någonsin och har verkligen tagit tag i mitt liv, bara synd att hon inte fick vara med och uppleva det.

 

Nu har ett år har gått och ändå känns det som att hon ska komma tillbaka…


****

       2011-05-29 | 19:51:34 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

ligger med datorn i sängen och verkligen känner hur mina ögonlock vill slutas. Har precis ätit kött & potatisgrattäng med familjen och en rabarbepaj står i ugnen. Bästämde mig för att baka en sådan till mamma, hade helt glömt bort att det är morsdag idag så det blev lite av en nödlösning hehe. Jag har inte hunnit med sådär jätte mycket idag, med tanke på att jag gick upp halv 2... Har iallafall städat lite på rummet, bakat och tränat - en typisk söndag! Under dagen har jag fått mer och mer ont i mina tänder, antagligen så är det min förkyldning som satt sig där, weird?

Ikväll tänkte jag ta tag i att utöka mina photoshop-skills genom att redigera ungefär 300 bilder, ligger lite efter... Har även planerat in en del inlägg som ska skrivas och all musik som ska flyttas från spotify till hårddisken. Nu väntar kaffekokarn på mig. Btw så slog det mig nyss att skolavslutningen är riiiktigt nära nu, bara 6 ''riktiga'' skoldagar kvar!

hallonsorbet + marabou + OC = ♥ ♥ ♥

       2011-05-28 | 22:37:11 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

har jobbat både idag och igår, därför är jag förtjänt av lite gottis såhär på kvällen. Är helt slut efter att ha jobbat i 8 timmar! Lommadagen idag ju = mycket folk... Såklart klyddade kassan massor också, så vi var tvugna att öppna den mycket segare & konstigare kassan. Har redan tvättat av sminket eftersom jag vet att OC-avsnittet som väntar är väldigt sorgligt (marissa dör hehe). Imorgon ska jag träna, där med basta. Jäääättelängesen sist..

* * *

       2011-05-27 | 16:10:45 | KOMMENTERA HÄR! (1) | DAGBOKEN

försov mig till 10 imorse, whoops.. så därför hade jag endast en lektion idag, media. Efter att ha spenderat 1 timme på aircall & filmat lite till vår film så tog bussen hem kvart i 3. När jag kom hem kom natta hit & snackade lite skit (det rimmade) & fjantade sig som vanligt. Nu är kaffet klart = tv-tajm!

torsdagen den 26 maj

       2011-05-26 | 21:08:35 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

skola mellan 09:30-11:40, efteåt bestämmde jag mig för att åka till vellinge. Träffade christopher, åt jordgubbar & kollade på madagaskar 2. Har faktiskt saknat den knasbollen! Nu ska jag kolla på OC, haaaaj

timbuktu, ett geni

       2011-05-24 | 19:19:28 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN


första gången jag hörde låten, när han sjöng: "Har tänkt på det länge, verkligen tänkt, hur jag ska få dig att förstå hur det känns? Hur jag ska närma mig detta, våga berätta? Släppa från hjärtat och lätta" tänkte jag att det var ännu en kärlekslåt. Men nej det var det inte. Så jävla grym! Mycket mer har jag inte att säga. Ska snart se OC och försöka komma på andra tankar ett tag...

hälsa till satan, vi hörs

       2011-05-23 | 16:08:55 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

slutade 2 idag, har precis druckit upp mitt kaffe & ska snart göra mig redo för jobb. Otaggad är bara förnamnet, huvudvärken har förföljt mig hela dagen & mina tankar är lite överallt. Tyvärr är det inget jag kan göra åt det så det är bara att gilla läget! Ska jobba till 22 och ska gå upp kl 6 imorgon för att ha del 2 på nationella i matte, därför kommer bloggen stå still ikväll.

idag

       2011-05-22 | 19:49:00 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

plans for the weekend

       2011-05-21 | 11:09:58 | KOMMENTERA HÄR! (2) | DAGBOKEN

fredag: skola -> snabbt hem om -> jobbet -> hem -> OC -> nanna kudden.
lördag: träffa natta (bara det att hon vet inte om det än) och senare ska jag & min kusin till trelleborg!
söndag: vid 10 drar jag och min familia upp till halmstad & hälsar på min bonusfarfar, antagligen blir det en heldags-grej så den dära EU-uppsatsen får vänta annu ett tag!
Det var längesedan som jag haft en hel helg planerad, så det är trevligt med lite omväxling. Vaknade precis, illamående & hungrig. Ska snart duscha, hitta något att äta & fixa lite här hemma - dock inte samtidigt hehe..


världens snyggaste?

lika chill som dill

       2011-05-18 | 21:12:30 | KOMMENTERA HÄR! (3) | DAGBOKEN

precis som alla andra (de flesta iallafall) hade jag nationella prov i matte A idag. Det gick faktiskt över förväntan. Bara del 2 kvar nu, hoppas att den inte är såå mycket svårare! Efter provet så tog jag bussen hem, kollade på OC och väntade på nilla. När hon kom så kollade vi på det nya one tree hill avsnittet (SÅ-FREAKING-AWESOME) & firade att det faktiskt kommer bli en säsong 9!! Lyckligaste kvinnan på jorden eller vad?!?! Hade gåshud genom i princip hela avsnittet, finns inget bättre! Imorgon är jag ledig, wiiihoo! :D

pratade i telefon med vickii innan & lovade henne ett sött inlägg. Såå: hej victoria lam. Du är söt. Du skrattar som en kärring. Men är fortfarande söt. Jag gillar det. Vi två är som soulmates, faktiskt. Bådas liv går ut på att smsa varandra onödiga sms, kolla på tv(serier) & skratta. Båda skrattar lika fult, men det är helt okej. Du är min lilla ängel. Om jag har problem med någonting så passar jag över problemet till dig så löser du det (oftast) åt mig. Nu är jag inte på fjäsk-humör längre. Hoppas du blev nöjd med din text, pusspuss!


ankor.

Grattis på födelsedagen Nathalie!

       2011-05-17 | 10:33:00 | KOMMENTERA HÄR! (3) | PERSONLIGT

Vanligt folk hade antagligen bara skrivit grattis på facebook, eller bara nämnt det lite sådär snabbt. MEN jag är utöver det vanliga, lite mer viktig. SÅ därför har jag skrivit en liten text/roman till henne här!


 Jag vet inte var jag ska börja. Vi två är så… konstiga och underbart bra tillsammans! Du ska veta att du är så otroligt bra gumman!


Vi har ju haft våra stunder, kan man ju lätt säga och vi kommer inte alltid överens. Som när du fick en bok i huvudet, när vi ritade på varandras bänkar i sexan och tvingade varandra sudda ut det, när jag blev sur för att du sjöng (haha) och alla gånger då JAG har haft rätt, men du inte vågat erkänna. Ibland blir jag galen på dig, som när du tvingade mig att gå till centralen för att du trodde att det låg nära konserthuset. Eller när vi va och shoppade på stan och du helt plötsligt bestämde dig för att prova en jacka som du inte hade råd med, fem minuter innan bussen gick hem.


Vi har varit med om en del tillsammans, ganska så mycket faktiskt. Kommer du ihåg hon bitchen på Center syd som sa att man inte fick fota, eller han killen på NRJ in the park? Vi har som sagt haft våra äventyr inne i Malmö. En gång gick vi till värnhem, när vi kom dit såg vi att vi hade kunnat ta bussen som kört förbi oss ett antal gånger – ändå rätt sjukt att vi hittade dit! Eller när vi skulle hoppa på 3:an, men åkte 15 hållplatser istället för 2. Tänk så mycket motion vi fått efter alla cykelturer till burlövcenter. Det mest onödigaste inköpet var nog dedära vaxet vi köpte, kommer du ihåg så sur jag var haha?


Om jag ska vara ärlig trodde jag att vi skulle glida från varandra efter nian. När du började på en skola i Lund och jag i Malmö. Men så blev det inte och jag är så himla glad för det! Der kan gå veckor och ändå så känns det som vi snackade senast igår. Ingen och då menar jag INGEN får mig att känna mig så ful som dig. Med dig kan jag vara mig själv till 110% - ibland kanske inte det är så jättebra med tanke på hur vi är tillsammans. Men ändå! Ibland räcker det med att jag/du ger dig/mig en blick så förstår du/jag vad jag/du menar (rörigt värre). Jag säger bara (endast natta som kommer fatta detta):


-          Lägg dig utanför!

-          Va?! Ligger gävle inte i skåne?

-          *boxar varandras händer* Dilledilledilledill *klapp* blubbblubbblubb, 3,2,1, nill, wroom wroom

-          Mitt namn är olle & nu ska jag.... – inga kommentarer

-          Natta...forever
-          He’s got the look

nu får det räcka hihi. Kort sagt: Grattis på 17-årsdagen natta! Älskar dig!! ♥

i just want a brand new start

       2011-05-15 | 14:46:32 | KOMMENTERA HÄR! (2) | HUMOR

försöker plugga, men är så tankspridd just nu. Hittar inte inspirationen, lusten eller orken. Ska snart hämta ett äpple & ipren för magsmärtorna och försöka på nytt. Söndag idag igen, shit vad tiden går snabbt! Har inte hunnit med ett skit idag om jag ska vara ärlig och känner inte för det heller. Ska försöka att hitta orken till att träna åtminstonde, för tydligen ska det hjälpa mot sånthär.

Föresten har jag en fet jävla bula (ursäkta språket..) i pannan. Det gör ont. Anledningen till att jag fick den var att jag skulle ta ner alla cigaretter innan stängning igår, så nu vet jag hur det känns att få en stålburk med cigg i pannan. Inte så jätte skönt.

another day, another dawn

       2011-05-14 | 10:50:06 | KOMMENTERA HÄR! (3) | DAGBOKEN

lördag idag då, jobb väntar mellan 15-22! Tänkte börja dagen med ett avsnitt av OC och ett glas oboy. Sen blir det väl att duscha, fixa mig & äta (pizza från igår, mums)! Detta är antagligen all uppdatering som kommer idag, så häv ay näjz daaay!

3 nya kategorier

       2011-05-13 | 22:48:08 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

serious shit, musik & inspiration heter dem.
kände att jag behövde en kategori där jag kan få lov att skriva av mig på, som i det förra inlägget. Sen musik & inspiration hör man ju på namnen vad de kommer innehålla :)

kort men rolig skoldag idag! Spelade beachvolleyboll på idrotten, spelade mot c-klassen och vann alla set (tack vare killarna haha). På media-lektionen skrev vi manus till filmen som klassen ska spela in, dock förstår jag inte hur vi ska bli klara innan vecka 21 men de är en annan femma hehe. När jag kom hem så kokade jag nudlar (♥) som jag åt. Ganska logiskt faktiskt. Sen somnade tydligen jag och väcktes av att natta ringde, hon undrade om jag ville äta pizza med henne. Det ville jag. Kom hem vid 9 och nu sitter jag här. Jag är trött.

price of beauty

       2011-05-12 | 21:50:24 | KOMMENTERA HÄR! (2) | SERIOUS SHIT

Satt och bläddrade bland alla tv-kanalerna här hemma. När jag fastnade på MTV när såg jag Jessica Simpson. Hon befann sig i Uganda, landet där de tycker att det är vackert att vara fet. De bodde i små fyrkantiga hus, där fanns en liten affär och man såg barn som spelade fotboll bara på skoj med små hemmagjorda små mål.

 

Kläderna, som Jessica och hennes kompisar fick låna var sydda så att de skulle se större och kurvigare ut. Männen vill ha sina fruar lika stora som kor, bokstavligen. De som var där sa;”they took the expression fat like a cow to a whole new level” och jag kan inte göra mer än att hålla med. Männen själva var smala. De var tvungna att vara det för att orka med alla dags-sysslor. Dagen efter mannen friat till sin kvinna är det tradition att hon ska gå upp ännu mer i vikt, för att vara snygg till bröllopet.

 

Då finns det något som kallas ett ”gödnings-bås” där den blivande frun ska sitta i upp till 2 månader och dricka fet mjölk. De som sitter där inne får endast gå ut där ifrån när de behöver gå på toa. Där inne står mellan 15-20 kannor fyllda med mjölk, innan solen går ner ska alla vara tomma. På morgonen fylls de på igen. På själva bröllopet får mannen inte lov att se sin fru, hon göms bakom sjalar och paraply, medan mannen läser upp sin kärleksförklaring till sin fru.

 

Det jag lärde mig av att se det programmet var att skönhet är upp till var och en, vad var och en vill se. Man fick höra en del av mannens tal på bröllopet… han nämnde ingenting om hennes utseende eller om hur deras kärlek till varandra var, utan att hon skrattade som en bebis och alla hennes egenskaper. I Sverige och övriga länder låter det galet. Att vara smal är ju så viktigt? Och så fint? Vissa äter barnmat bara för att hålla sig snygg. Men vem är det egentligen som bestämmer att man just ska vara smal för att vara snygg? För att bli omtyckt, för att ens få någon uppmärksamhet av det motsatta könet. Skönhet har blivit som en tävling, enligt mig i alla fall.

 

Jag har funderat länge över om jag skulle publicera detta inlägget eller inte nu ett tag, hade egentligen kunnat säga hur mycket som helst om just detta, men kände att det var lagom att avsluta där :)


bilderna är kopierade från google - en bild kan däga mer än 1000 ord, speciellt de 2 första (den 3:e är tagen från just det avsnittet jag skrivit om)

12 maj (5 dagar kvar natta!!)

       2011-05-12 | 15:07:43 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

ken jeg få kebab?

       2011-05-09 | 19:27:31 | KOMMENTERA HÄR! (1) | DAGBOKEN

skola i en timme idag, lite smått onödigt sådär. När klockan slog elva (poetiskt?) gick jag, emma & linnea till centralen. Vi trodde att 7:an, den som går till ikea gick därifrån. Tydligen så gjorde den inte det. Så vi tog tåget till triangeln = en hållplats. (nu har jag äntligen besökt citytunneln haha) När vi var framme så kunde man välja mellan 2 rulltrappor, vi tog fel. Tog ungefär 10 minuter för oss att hitta till bussen därifrån haha! En varm bussresa senare befann vi oss på ikea. Där åt vi köttbullar och potatismos & lingon för 18 kr!!! syftet med hela resan. Sen åkte vi hem.

När jag var hemma satte jag mig med matteboken, efter ett tag blev jag sugen på kladdkaka. Så jag bakade, hehe. Nu har jag precis varit på kosum & frestat veronica och madde (behövde grädde). Imorgon har vi nationella prov i engelska, så ska nog kolla genom lite gamla prov och öva och så nu ikväll. 

lördagen den sjunde maj

       2011-05-07 | 20:39:50 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

Veronica (min "kollega") ringde 07:10 imorse: skulle inte du jobba nu vid sju?! ooohhh shiiittt, jag hade glömt att sätta alarmet, typiskt... Så jag fixade mig & åt & cyklade till konsum på lite mer än 20 minuter, ändå starkt jobbat haha! Ganska typiskt bara att just denna morgon skulle kaffekokaren, min cykel och skor krångla en massa + att jag lyckades väcka hela familjen. Men jag hann iallafall komma dit några minuter innan öppning & sen var det ur världen.

Jag fick med mig ett paket sia-glass & smörpopcorn som jag tänkte njuta av snart. Är snäll som delar med mig till resten av familjen, för er som undrar hehe (intresseklubben antecknar) Min mamma gav mig en briljant idé att klippa av en massa jeans till shorts idag. Där var en del som var för små som jag fick, återvinning ohyes. Nu ska jag gå och tvätta mina sminksvampar haha! Har även bilder från porträtt-fotograferingar att rensa & redigera denna afton.


hej jag är konstig

jag just nu

       2011-05-07 | 16:55:10 | KOMMENTERA HÄR! (0) | HUMOR

såhär känner jag mig just nu...


blev helt slut efter jobbet, berättar mer senare... Ska sova nu!

weheartit

       2011-05-06 | 21:11:26 | KOMMENTERA HÄR! (0) | INSPIRATION


lite sådär pepp/insperationsbilder för min del!

kvällen kommer spenderas här, vid datorn. Eftersom jag ska jobba imorgon från SJU till två. Surt. Men sånt är livet, tänkte kolla lite på OC & sådant. Klockan är ju ändå nio hehe. Somnade i soffan innan idag, så frågan är om jag kommer somna så tidigt ikväll/natt också? Det löser sig säkert :D

dagens inköp

       2011-05-05 | 22:36:27 | KOMMENTERA HÄR! (1) | SHOPPING


nu ska jag dejta kudden! ♥

rubrik hehe

       2011-05-05 | 20:45:50 | KOMMENTERA HÄR! (0) | DAGBOKEN

när jag kom hem från skolan gick jag & linda runt i lomma ett bra tag, fotade och lite sådant :) var även på h&m idag, köpte en del faktiskt :D nu ska jag sätta mig och redigera bilderna från idag!

städade innan idag, hehe... ja ni ser själva vilket som var före & vilket som är efter, hoppas jag!

◊ ♦ ◊ ♦ ◊ ♦

       2011-05-04 | 19:30:28 | KOMMENTERA HÄR! (1) | DAGBOKEN

vill inte ens kommentera min skoldag så jag låter bli! :)

direkt när jag kom hem lämnade jag väskan & gick ut igen, bara gick. Så himla skönt! Ett tag hade jag ingen aning om var jag var haha.. Det slutade med att jag gick runt i lomma i 2 timmar, underbart! Dock ska jag byta skor i fortsättningen, att gå långt i converse är ingen höjdare höhö. När jag kom hem var Kerstin här & pappa hade precis satt på grillen. Så när jag pratat lite med Kerstin så la jag mig på sängen, tog nog 2 minuter innan jag somnade. Älskar att somna mitt på dagen! eller ja... klockan var 6 men ändå. Nu ska jag snart gå och mejk såm coffe, aj vill si jo guys lejtår!


write it in the sky love

       2011-05-03 | 20:53:36 | KOMMENTERA HÄR! (5) | DAGBOKEN

detta-vädret-gör-mig-deprimerad.

skulle ut & gå idag, ville bara lämna min väska och byta skor. När jag satt på bänken i hallen för att knyta dem så började det såklart regna. Så spenderade eftermiddagen på soffan istället haha... Åt faktiskt kycklingsallad till middag idag, nyttigt värre! Imorgon är det nationella prov i engelska, uppsats. Döda mig. Dessutom har vi matte före engelskan med bara 10 minuters rast mellan, koncentrationsförmågan = 0. Nu ska jag gå till köket för att hämta ett äpple, haha varför stoppa med nyttigheterna? Sen ska jag läsa 50 sidor i världens drygaste bok tills imorgon. Dö.


just like all the seasons never stay the same, all around me i can feel a change
I will break these chains that bind me, leave my past behind me happiness will find me I know, I can make it.
A whole new world is waiting it's mine for the taking. Today my life begins.

bow chicka wow wow

       2011-05-02 | 20:01:49 | KOMMENTERA HÄR! (3) | DAGBOKEN

jaha, maj nu då och vädret är sämre än vad det var i april haha! Okej vi var lite bortskämda ett tag med sommarväder... men det behöver väl inte regna för det?!?! Igår cyklade jag & natta till burlöv center 2 timmar innan stängning, lite spontant sådär. Hittade inget som passade, vilket ioförsig är bra för plånboken (& inför new york!!!!!!). Halvägs hem så började det blåsa & SPÖREGNA, ganska typiskt faktiskt haha! Men får ju glädjas åt att det inte var påväg dit hehe. Idag efter skolan hoppade jag av några busshållplatser för tidigt (vid alnarp) och gick hem! Att gå är underskattat haha.. Ska ut och gå i en timme efter skolan har jag bestämt mig för! Nu ska jag kolla på OC och äta rabarberpaj, muuummms